van eigen land

https://www.degroenteamsterdammer.nl

Het huidige voedselsysteem moet niet verbeterd worden; er moet iets nieuws voor in de plaats komen. Consumer Supported Agriculture (CSA) ofwel eten van eigen land geteeld door je eigen boer.

Oprichter van bureau Alhambra, Kasper Hoex begon in 2018 De Groente Amsterdammer, een biologisch gemengd bedrijf met pakketdienst voor de metropool regio Amsterdam.

"Tijdens mijn studie Future Planet Studies en de verschillende campagnes die we met Alhambra gedaan hebben realiseerde ik mij dat veel problemen en conflicten gerelateerd zijn aan voedsel. Klimaatproblemen, verlies aan biodiversiteit, gezondheidsproblemen, verstedelijking maar ook oorlogen en migratie.

Het huidige voedselsysteem moet wellicht niet verbeterd worden; er moet iets nieuws voor in de plaats komen. In mijn zoektocht naar verandering ben ik zelf begonnen gebaseerd op de principes van Community Supported Agriculture (CSA) of zoals ik het liever noem Consumer Supported Agriculture; eten van eigen land geteeld door jouw eigen boer.

Vanuit het CSA-Netwerk Nederland en de internationale tak Urgenci werk ik als bestuurder mee aan het opschalen van de CSA-principes in Nederland."

Sign up for our newsletter!