Kasper's kamer

Nederland hielp Kasper aan kamer. Hoe vind je een studentenkamer in Amsterdam? Maak een filmpje en vraag je vrienden deze te delen! Uiteindelijk deelden vrienden van vrienden de video en ging Kaspers treinreis viral.

Amsterdam kent een grote woningnood onder studenten. Toen Kasper Hoex in 2012 zijn kamer uit moest had hij een probleem. Hoe vind je als student in Amsterdam een leuke en betaalbare kamer binnen de Ring?

Samen met vriend Jaap den Biesen maakte Alhambra een filmpje waarin Kasper doet alsof hij in een trein woont. Het idee om in de trein te filmen ontstond doordat we herkenbare rituelen uit het dagelijks leven - van scheren tot boodschappen doen - op een humoristische manier in een andere context plaatsten. Onze vrienden voelden zich aangesproken en deelden het filmpje massaal.

‘Kasper zoekt een kamer’ ging viral en bereikte 4 miljoen mensen. Het was het gesprek bij het koffieautomaat dankzij online aandacht (LINDA) en aandacht op TV (DDWD & Pauw en Witteman, Hart van Nederland & AT5), radio (3FM) en in de krant (Het Parool & De Gelderlander). Daarbij werd de kamernood in studentensteden nog een keer aangestipt en stroomden de opties voor kamers binnen. Uiteindelijk viel de keuze op een betaalbare en grote kamer in het Centrum van Amsterdam.

https://www.parool.nl/kunst-media/kasper-krijgt-schokkend-weinig-tips-voor-een-kamer~b5540fb2/

https://www.ad.nl/amsterdam/met-spoed-gezocht-een-kamer-in-amsterdam~a17c7ed1/?referrer=https://www.google.com/

https://www.bright.nl/nieuws/artikel/3978971/kasper-zoekt-een-kamer

https://blog.kamernet.nl/blog/kasper-zoekt-kamer/

4.000.000
eye
40 kamers in A.dam
flag
Viral in de media
line-graph

Nieuwsbrief ontvangen?