Vis

https://www.chefsvoorgoedevis.nl/

Kleine revolutie door coalitie van NGO's en industrie partners met grote maatschappelijke impact. Met o.a. aandacht van NOS, Volkskrant en GeenStijl en online video bereik van 1.744.115.

Een ‘kleine revoluties’, op basis van Herrie, Humor en Hoop. Met Herrie maken we duidelijk dat het tijd is voor een verandering, de Humor zorgt ervoor dat de consument voor de verandering open staat, en de Hoop is de oplossing die geboden wordt. In dit geval de Viswijzer.

Samen met onze opdrachtgever de Good Fish Foundation bouwden we een unieke samenwerking van NGO's en industrie partners. Samen schopten zij Herrie tegen foute vis in de horeca. De basis was een spraakmakend onderzoek over het gebruik van foute vis in sterren restaurants, uitgevoerd door de Good Fish Foundation.

Deze publicatie veroorzaakte veel media aandacht in zowel dagbladen als nationale televisie. In combinatie met de online Humoristische video van Alhambra, die in 9 talen vertaald werd en online van China tot Brazilië ging, creëerde we een online een bereik van 1.744.115.

Hiermee is grote relevantie gecreëerd voor het gebruik van de Viswijzer in de Nederlandse horeca en hebben we de consument een handelingsperspectief geboden. Zo vergroten wij de markt voor duurzame, circulaire en eerlijke producten. Meer over onze kleine revoluties? http://alhambra.nl/werkwijze

https://nos.nl/artikel/2288001-vis-in-sterrenrestaurants-vaak-niet-duurzaam.html

https://www.ad.nl/koken-en-eten/voor-meeste-toprestaurants-is-serveren-bedreigde-vis-nog-doodgewoon~a246e984/

https://www.goedevis.nl/app/uploads/2019/06/Rapport-menuscan-sterrenrestaurants-GFF_def-1.pdf - raport

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/sterrenrestaurants-liever-voor-hun-klant-dan-voor-de-vis~bead4d5c/

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4738261/sterrenrestaurants-michelin-vis-bedreigd-viswijzer-good-fish

https://www.parool.nl/nederland/bedreigde-vissoort-op-menu-veel-toprestaurants~b95b1b40/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/bedreigde-vissoort-op-menu-veel-toprestaurants/

https://www.geenstijl.nl/5148014/volkskrant-sterrenrestaurants-vol-foute-vissen/

https://www.standaard.be/cnt/dmf20180608_03551830

campaign strategy
light-bulb
online video
youtube
1.744.115
eye
website development
flag

Nieuwsbrief ontvangen?